ЗӨВЛӨЕ: Хоолыг ямар тосонд хайрч болохгүй вэ?


Оросын гастроэнтерологич, хоол судлаач, анагаахын шинжлэх ухааны дэд доктор Ирина Бережная хоолыг тосонд хуурах нь яагаад аюултай, үүнийг юугаар орлож болохыг ярилаа.

Мэргэжилтний хэлснээр цөцгийн тосыг хоол хуурахад ашиглах нь аюултай байж болзошгүй гэнэ.
Харин хоолыг хуурай хайруулын тавганд шарах, эсвэл грилль ашиглах нь илүү ашигтай. Бүр тос хэрэглэмээр байвал гахайн тосонд шарах нь зөв гэжээ.

“Цөцгийн тосыг шинээр нь, тодорхой хэмжээгээр хэрэглэхэд ямар ч аюулгүй. Харин хоол хуурахад ашиглах хэрэггүй. Энэ бүтээгдэхүүнийг 70 градусаас дээш халаахад хүний биел хортой чөлөөт радикалууд ялгарч, удаан хэрэглэвэл хавдрын өвчлөл ч үүсгэж болзошгүй” хэмээн эмч анхааруулсан байна.

 

Эх сурвалж.Kp.ru



Сэтгэгдэл (1)

ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул ТА сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууны хэм хэмжээг хүндэтгэнэ үү. Хэм хэмжээг зөрчсөн сэтгэгдэлийг админ устгах эрхтэй.
  • 78.35.220.1
    2021/06/06

    Зөв. Мн naad medeelelee zuv orchuulaad taviaach

    Хариулах