Зарим жимсэнд химийн эм хэтэрхий хэрэглсэнээс болж улирал даган чанар нь өөрчлөгдөх тохиолдол гардаг, иймээс доорхи 4 төрлийн жимсийг хаврын цагт идэхгүй бол сайн.
1. Гүзээлзгэнэ: Дотроо хөндий, хэлбэр маяг нь адилгүй мөртөө том гүзээлзгэнийн гормон нь их байдаг. Гүзээлзгэнэд катализатор юм уу гормоны төрлийн эм хэргэлсэнээр богинохон хугацаанд боловсорч, өнгөлөг сайхан болдог боловч жимсний жнхэнэ үнэр амт нь буурдаг байна.
2. Гадил: Зарим хууль бус наймаачид бананыг сайхан шаргал өнгөтэй болгохийн тулд хүхрийн давхар исэл хэрэглдэг боловч гадил нь мөн л хатуу мөртөө амт муутай байдаг. Хүхрийн давхар исэл бол хүний биед хортой бодис юм.
3. Тарвас буюу шийгуа: Катализатор, томруулагч болон тариалангийн хорыг хэтрүүлэн хэрэглсэнээр тарвасыг хордуулдаг байна. Ийм тарвасын хальсан дээрх хээ нь жигд бус, хагалахад боловсорсон мэт сайхан харагддаг боловч үр нь цагаан, идэхэд хачин үнэр гардаг байна.
4. Усан үзэм: Зарим хууль бус наймаачид Катализатор-Этиленыг ашигладаг байна. Этилен ашиглагчид түүнийг усаар зохих хэмжээнд шингэрүүлээд боловсорч гүйцээгүй ногоон цэнхэр үзмээ дотор нь хийж тавьдаг байна. Хоёр хоног өнгөрхөд нөгөө ногоон цэнхэр үзэм нь хүрэн ягаан үзэм болон хувирдаг байна.
Сэтгэгдэл бичигдээгүй байна