Ус буцалгагчинд 3-с дээш цаг болсон усыг асгаж бай.. гэсэн яриаг бид сонссон. Харин яагаад асгах вэ? Учир нь буцалсан усны найрлага өөрчлөгддөг. Эхний удаа буцалгахад: Дэгдэмхий хийнүүд нь уур болон хийсэн хатуулаг нь багасах сайн талтай.
Хоёр дахь удаа буцалгахад: Усан дахь ашигт бодисууд өөрчлөгдөн нитрат, кальцийн давс, фтор зэрэг хорт нэгдэл бий болдог. Ийм ус нь бөөр, цөсөнд чулуу үүсгэх аюултай мөн хавдар үүсгэх эрсдэлтэй.
Гурав дахь удаа буцалгахад: Усан дахь фтор урвалд орж фторид буюу органик бус нэгдэл болдог. Фторид нь хүүхдийн мэдрэлийн системд сөргөөр нөлөөлж, оюун ухааны хомсдолд хүргэх аюултайг Харвадрын их сургуулийн эрдэмтэд нотолжээ.
Сэтгэгдэл бичигдээгүй байна